Manaslu, Nepal

 In Ashes

Roxanne en David,

We hebben Luuk op de 2 mooiste plekken uitgestrooid van de 20-daagse Manaslu trekking incl. de Tibetaanse Tsum vallei in Nepal.

We wilden Luuk uiteraard op het hoogste punt uitstrooien, maar 2 dagen voor de top was er een rustdag waarbij we naar het gletsjermeer aan de voet van de Manaslu zijn gelopen. Bij aankomst wist ik gelijk dat Luuk hier ook uitgestrooid moest worden; een plek met water en geweldig uitzicht over de vallei aan de voet van de Manaslu (8000m. +) met daaronder gletsjers.

Wat helemaal bijzonder was dat we tijdens het teruglopen langs een boedistische monastery kwamen waar alle monniken samen aan het bidden (chanting) waren. En bij de vraag aan onze gids waarvoor al deze monniken bij elkaar kwamen vertelde hij dat ze alle doden aan het eren waren, een jaarlijks evenement van alle monniken uit de omgeving. Dit zorgde voor kippenvel, zeker omdat we beiden zo sterk het gevoel hadden om op deze plek en dag alvast een deel van zijn as te strooien.

Uiteraard hebben we 2 dagen later ook op het hoogste punt Luuk een plekje gegeven in de serene Himalaya, een reis en hoogtepunt waar Luuk ook bij had moeten zijn. Luuk en ik hadden in de aanloop van onze reis contact over bestemmingen en als wij naar Nepal zouden gaan zou hij met ons samen een trekking doen. Iets wat ook hoog op zijn lijst stond! Wij zijn blij dat we Luuk mee hebben kunnen nemen op deze trekking en een plekje hebben kunnen geven in de Himalaya.

Coördinaten:
Bij de gletcher: 28°35′46.7″N 84°38′01.11″E
Op de Larke pass: 28°39′45.27″N 84°32′00.39″E