Nieuw Zeeland

 In Ashes

Maarten van Breemen.

Wij hebben de as van Luuk meegekregen op onze rondreis door Nieuw Zeeland. Het is zo’n schitterend land dat het lastig was om de perfecte plek voor Luuk te vinden maar uiteindelijk hebben we besloten om de helft in het zuiden en de helft in het noorden uit te strooien.

Bijna het meest zuidelijke punt van Nieuw Zeeland en het meest zuidelijke punt van onze reis was het onbewoonde Ulva Island. Om hier te komen vaar je eerst met de veerboot over de onstuimige Straat van Foveaux naar Stewart Island en dan nog een stukje met de watertaxi.
Dan kom je terecht in een stukje ongerepte natuur zoals Nieuw Zeeland dat ooit overal is geweest. Op een verlaten strandje genaamd Boulder Beach hebben we het eerste deel uitgestrooid.

 

De tweede plek waar we Luuk hebben uitgestrooid is Cape Reinga in het uiterste noorden. Dit is de plek waar de Tasman Zee en de Indische Oceaan samenkomen. Voor Maori is dit een heilige plek vanwaar de ziel vertrekt naar het spirituele thuisland. Op de rotspunt bij Cape Reinga groeit een 800 jaar oude boom waarlangs volgens de overlevering de zielen afdalen naar het water. We hebben Luuk in een rustig baaitje (Tapotupotu Bay) tussen Cape Reinga en Spirits Bay uitgestrooid.